Idejni začetki podjetja segajo veliko let nazaj, ko smo se resneje začeli ukvarjati z alternativnimi viri energije, predvsem s sončno energijo za stanovanjske namene – pridobivanje električne energije. S tem imamo se sedaj ukvarjamo že več  let in imamo veliko izkušenj na tem področju, predvsem v samostojnih enotah za vikende in druge objekte, ki so oddaljeni  od distribucijskega omrežja.

Pred petimi leti smo kupili prvi električni avto, bolje rečeno ATV – mini džip z dvema sedežema in tovornim kiperkasonom iz  Kitajske. Ta se je na naše presenečenje odlično obnesel tako v kvaliteti, vzdržljivosti in točnih podatkov,  kar se je v praksi pokazalo, da so celo preseženi. To vozilo še danes uporabljamo za vsakdanje potrebe.

Pred letom dni smo vzpostavili direktni kontakt s proizvajalcem teh vozil. Skupaj smo vozilo dodelali glede na naše potrebe in zahteve trga. Oktobra 2015 smo bili tudi v tovarni,  kjer smo vse te novosti tudi preizkusili.

Leto 2016 smo sklenili dogovor o sodelovanju, na novo ustanovili podjetje za uvoz električnih avtomobilov, ATV-jev iz skuterjev.

EL Avto d.o.o.
Kajuhova 8
4226 Žiri

+386 41 645 605
info@elavto.si
Direktor / General Manager: Franc Likovič